De terugwedstrijd in de Europa League donderdag tegen FC Kopenhagen is voor official supplier ABAX erg bijzonder. Niet alleen omdat Ajax bij een goed resultaat de volgende ronde haalt, maar ook omdat de Noorse telematica-specialist beide clubs sponsort. Martijn Zewald, naast CEO van ABAX in Nederland ook fanatiek Ajax-supporter, hoopt op een goed resultaat voor de Amsterdammers. ,,Eigenlijk kunnen we niet verliezen, maar ik win liever.”

ABAX is gespecialiseerd in rittenregistratiesystemen voor organisaties en particulieren die hun auto zakelijk gebruiken. Daarnaast levert ABAX beheer- en registratiesystemen voor materieel. ABAX is van oorsprong sterk in Scandinaviё, maar heeft ook in Nederland een flinke voet aan de grond. Net als Ajax heeft het bedrijf grote ambities op de Chinese markt. Afgelopen zomer opende ABAX een kantoor in Nantong City en in het najaar werd een grote deal getekend met China Mobile.

Hoge eisen
,,De winnaarsmentaliteit is voor ons erg belangrijk. Niet voor niets sponsoren wij naast Ajax ook andere initiatieven op het gebied van sport en motiveren wij onze medewerkers gezond en fit te zijn. Wij houden niet van verliezen en stellen hoge eisen aan zowel ons personeel als de technologie en producten. Met een sluitende rittenregistratie van ABAX win je eigenlijk altijd. Geen nare verrassingen van de Belastingdienst, weinig zorgen over het papierwerk en efficiёnter werken zonder tijd te verliezen”, stelt Martijn Zewald.

Donderdagavond zit hij als vertrouwd op zijn vaste plaats in de Amsterdam ArenA. ,,Voor ABAX is er eigenlijk geen verliezer, maar natuurlijk hoop ik dat Ajax een ronde verder komt.”