Fans van Ajax kunnen vanaf vandaag ook bij bol.com terecht voor de aankoop van een ruim assortiment Ajax-fanartikelen. Waar de club al jaren een eigen webshop heeft, verkoopt Ajax vanaf nu ook merchandise via bol.com. Het betreft de eerste externe samenwerking met een (online) retailer. Andersom is Ajax voor bol.com de eerste voetbalclub met wie het bedrijf gaat samenwerken door middel van verkoop via de webshop.

Ruim aanbod
Fans kunnen een keuze maken uit 800 tot 1000 artikelen die via het online platform aangeboden worden, waarvan zo’n 700 exclusieve artikelen die naast de officiële Ajax webshop alleen via bol.com verkrijgbaar zijn. Naast een ruim aanbod van fanartikelen is ook alle wedstrijd- en trainingskleding van adidas online beschikbaar. De artikelen worden verkocht via de speciaalzaak ‘Sport & Vrije tijd’ van bol.com. Menno Geelen, commercieel directeur van Ajax: ,,Wij willen onze fans de mogelijkheid geven om ons assortiment met het grootste gemak, via meerdere wegen te bereiken. Bol.com is met 7,5 miljoen klanten en ruim 1,5 miljoen dagelijkse bezoekers daarvoor de juiste samenwerkingspartner”.

Ajax als verkooppartner
Door Ajax-fanartikelen via bol.com te verkopen profiteren klanten van het gemak en de services van bol.com. Artikelen kunnen via de bekende website worden gekocht en betaald. Bovendien zijn ook de services, zoals gratis retourneren en de 24/7 klantenservice, van toepassing op de goederen. De verzending wordt door Ajax zelf verzorgd.