Het was dinsdag de dag van CST. De Aziatische partner van Ajax organiseerde in het spelershotel in Shenyang een meet & greet en een bijzonder galadiner.

Plotseling ging alle aandacht even uit naar Diederik Boer. De reservedoelman van Ajax vervult doorgaans een rol op de achtergrond, maar voor de gasten van CST (Cheng Shin Tire) was zijn handtekening erg gewild. De reden? Hij speelde onlangs in Amsterdam een bijzondere rol tijdens een speciaal spel voor Ajax-partner CST.

Samen met blikvangers als Lasse Schöne, Nemanja Gudelj, Arek Milik en Dennis Bergkamp streed Boer onlangs in Amsterdam om de CST Tire Cup. Samen met de voltallige Ajax-selectie zagen de 80 Chinese gasten alvast een preview van het spel dat binnenkort op Ajax TV wordt uitgezonden.

Populariteit Van der Sar
Enkele uren na de meet & greet was de grote zaal in het spelershotel omgebouwd voor een bijzonder galadiner. Ook nu stond een (voormalig) keeper in het middelpunt van de belangstelling. De populariteit van Edwin van der Sar, die ’s middags tijdens de training in het Olympisch Stadion nog even onder de lat stond, kent geen grenzen in China. Alle aanwezigen wilden persoonlijk met hem proosten en uiteraard ook een foto en handtekening.

Samen met de top van CST genoten Van der Sar en de Ajax-delegatie van een speciaal diner en verschillende voorstellingen op het podium. De goede band tussen Ajax en de Aziatische bandenproducent werd nog eens extra bezegeld met het uitwisselen van mooie geschenken. Zo had Van der Sar onder andere twee bijzondere Ajax-shirts voor de gastheer. Ook rondom de oefenwedstrijd tegen Liaoning Whowin zal CST woensdag volop zichtbaar zijn als trotse partner van Ajax. Zowel op het shirt (speciale badge op de mouw) als op de boarding langs het veld.