,,Ik ben wel vaker in de ArenA geweest, maar nog nooit in een skybox.” Robert ter Haar keek zondag zichtbaar zijn ogen uit en genoot met volle teugen. En hij niet alleen. Ter Haar was omgeven door familie en vrienden. De winnaar van een unieke VriendenLoterij-actie mocht negen mensen meenemen in een skybox om op koninklijke wijze naar Ajax’ laatste thuiswedstrijd te kijken. Het werd een dag om nooit te vergeten en niet alleen vanwege de uitslag (4-0).

Dromen zijn er om vervuld te worden. Voor veertien mensen had Ajax – Twente een gouden randje. Zij kwamen op plekken in de Amsterdam ArenA waar ze zich vermoedelijk niet snel nog een keer zullen begeven. Gijs Mocking won vier field seats, plekken die tegen het veld staan. Dichterbij komt geen enkele Ajax-fan!

En Robert ter Haar mocht dus negen mensen uit zijn nabije omgeving verblijden met het bekijken van een wedstrijd in een skybox, waar ze van alle gemakken werden voorzien.

Ter Haar vertelt hoe die bijzondere invitatie tot stand kwam: ,,Ik had een brief ontvangen en de unieke code ingevuld en was het eigenlijk al helemaal vergeten, totdat ik opeens gebeld werd door Ajax. Ik geef mijn zoontje wel eens op voor de line-up en dacht in eerste instantie dat het daarvoor zou zijn. Het bleek dus om iets anders te gaan. Dit is fantastisch. Geweldig om mee te maken. Een mooie ervaring.”

Zelf is Ter Haar een echte Ajacied, eentje die al menig wedstrijd heeft bezocht. ,,Ik heb jarenlang een seizoenkaart gehad: in de Meer en ook in de beginperiode van de ArenA. Toen mijn zoontje ging voetballen, heb ik mijn seizoenkaart opgezegd en ben ik losse wedstrijden gaan bezoeken. Dit seizoen was ik tegen Vitesse en Heracles geweest. Ik ben blij dat het ditmaal tegen Twente een mooie overwinning was.”

Zelf is Ter Haar uit Emmeloord afkomstig. Een flinke afvaardiging van zijn groep kwam uit Dronten. ,,Het zijn niet allemaal grote voetballiefhebbers, maar over het algemeen wel Ajacieden.”

Ajax zette een grote stap richting de landstitel en kan komende zondag bij een zege in Doetinchem bij De Graafschap vrijwel zeker de champagne ontkurken. Voor veertien Ajacieden was het feest in de ArenA al begonnen.