Vanuit de samenwerking tussen Ajax en Vrumona sluit de frisdrankfabrikant en – leverancier ook een overeenkomst met Ajax Partnerclub BFC uit Bussum. Ajax en Vrumona verlengden afgelopen woensdag, voorafgaand aan Ajax – Dynamo Kiev, hun suppliership met tenminste drie jaar. Afgelopen zaterdag, voorafgaand aan Ajax – FC Emmen, faciliteerde de Ajax Coaching Academy (ACA) het tekenmoment tussen Vrumona en BFC bij de ACA kick-off met alle betrokken partnerclubs.

Het contact tussen Vrumona en BFC is tot stand gekomen via de Ajax Coaching Academy (ACA). Als partnerclub van Ajax kwam BFC in contact met Vrumona. Thijs Bolt, accountmanager bij Vrumona is blij met de overeenkomst. ,,Wij hebben van Ajax de kans gekregen om onze visie op de frisdrankcategorie te presenteren aan alle bestuursleden van de partnerclubs, en daar zijn de eerste gesprekken met BFC tot stand gekomen. Enerzijds was BFC op zoek naar sponsoring, en anderzijds zijn wij via de Ajax Coaching Academy in contact gekomen met de club.”

Volgens Anneke Frenk, bestuurslid van BFC, sluit de overeenkomst goed aan bij de visie van de club. ,,We stappen over van heel veel producten die wij nu hebben in onze kantine, naar nieuwe producten. Daar zijn we voor de zomer al mee begonnen. We gaan meer suikervrije frisdranken leveren in onze kantine.”

Gezonde & caloriearme producten
,,Als amateurvereniging moet je inmiddels wel je best doen om gezondere producten te leveren, want er is veel vraag naar. Bij onze club hebben we 2 jonge horecamanagers, die ook druk bezig zijn met nieuwe en gezondere producten. We werken bijvoorbeeld samen met een lokale supermarkt, die in de ochtend het fruit komt brengen voor in de kantine. Het contract met Vrumona sluit daar uitstekend op aan.”

Naast de overeenkomst met Ajax, ondersteunt Vrumona ook de amateurverenigingen. Bolt: ,,We investeren in amateurverenigingen. Dat doen we door middel van sponsoring, door ze te ondersteunen in apparatuur en door mee te denken in de behoeftes van een club. BFC was bezig met het gezonder maken van de kantine, en wij hebben een pakket dat daar erg goed bij aansluit.”

Naast de gezondere producten in de kantine, wordt Vrumona ook naamgever van een 7-tegen-7 competitie, georganiseerd door BFC.